Тук ще видите нещо,  което вероятно не сте си представяли, че може да съществува: 

    Автомат, който раздава автоматично, но лично, всеки инструмент, Лично Предпазно Средство (ЛПС) или принадлежност/инвентар точно и само на този, за когото това е предназначено !

Благодарение на иновативните си технологии, JOFEMAR SA  отново решава проблеми, които в обикновените работни процеси изглеждат неразрешими.

 

  Представете си стандартна фабрика с чисто производство, да речем хранително или лекарствено такова или просто индустриално, но с фини елементи, с изисквания за чистота на детайлите.

Обикновено на такива места работниците/служителите, имащи контакт с продукцията трябва да носят престилки, шапки, калцуни или друго, които са конкретно или непосредствено за дадената дейност. 

Да, но кой, кога и как им ги раздава ? А кой контролира колко от тях се използват, изхвърлят, забравят или отнасят не по предназначение ?

 

  Или пък да вземем за пример даден строеж, който при все, че генерира стандартната мръсотия, все пак има строго изискване за носене на лични предпазни средства, и то задължителни по закон.

Кой, кога и дали ги е взел и ползвал ? 

А при инцидент как да се докаже, чии е пропускът ?

 

Запознайте се с CASIA:  една система, която решава подобни проблеми. 

Презентация: ето тук.

Кратко видео в действие: тук.

 

 Всеки ще се съгласи, че спазването на условията на безопасност е приоритет на всички участници в работните процеси.

А ръководителите са тези, които носят отговорност както за организирането им, така и контролиране на за спазването им.

 

Извън това, показаната система може да бъде и отлично средство за спиране на разхищения, кражби, загуби и "случайни" липси във всяка дейност.

 

А вие опазихте ли вашият личен състав и инвентар?

 

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com